Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, Ericsson olarak şu anda var olmayan 3 ürün üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''yakında'' e-posta ile koku da göndermeye başlayacaklarını bildirdi.
Ericsson TIR'ının Türkiye'deki ilk durağı olan İzmir Çeşme'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kulabaş, bugüne kadar gelen ve 240 yıllık geçmişe sahip olan teknolojinin gelişimine dikkati çekerek, günümüzde mobil genişbant kullanıcı sayısının 3,2 milyara ulaştığını belirtti.
Kulabaş, internetin mobil çağının başladığına inandıklarının altını çizerek, özellikle genişbantın kurulum döneminden sonra yayılma dönemine geçtiğini gördüklerini söyledi.
Ericsson teknoloji TIR'ının teknoloji meraklılarının yeni adresi olacağını, tüm dünyada turneye çıkan geleceğin teknolojilerini tanıttıkları Ericsson TIR'ının birçok ülkeye gittiğini ancak, en uzun Türkiye'de kalacağını belirten Kulabaş, ''Çeşme'den sonraki durağı Ankara ve İstanbul olacak. Bu mobil teknoloji merkezimizle hedefimiz Türkiye'de iletişimi geleceğe taşıyan bir köprü olmak'' dedi.
Şu anda GSM kullanıcılarının sayısının, internet, sabit hat ve kişisel bilgisayar kullanıcılarını geçtiğini vurgulayan Kulabaş, şöyle konuştu:
''Sesteki dönüşüm gibi geniş bantta da önemli değişimler olacak. Ericsson'un öngörüleri doğrultusunda önümüzdeki 10-20 sene içerisinde 50 milyar cihaz birbirine bağlanacak. Bugünün gerçekleri 3 ana kriter üzerine kurulmuş durumda... Bunlar, dünyadaki uygulamalar, tüketici ve altyapı. Ericsson olarak, dijital doğanlar, gücün yer değiştirmesi, endüstrideki bileşmeler, iklim kaygıları, bütün cihazların birbirine bağlanması, katma değerli ürün ve hizmetleri pazarı etkileyen faktörler olarak görüyoruz. 2020 yılı için bazı modellemelerimiz var. Ericsson olarak şu anda olmayan 3 ürün üzerinde çalışıyoruz. Yakında e-posta ile koku da göndermeye başlayacağız.''
Ericsson Türkiye Pazarlama Müdürü Cenk Kırbaş ise hedeflerinin hem gelecekte hem de günümüzde gerçekleşebilecek gelişimleri ve ürünleri adreslemek olduğunu dile getirdi.
Kırbaş, 320 bin kişiyle yapılan araştırmalar çerçevesinde 2020 öngörülerinin ortaya çıktığını, kurgulanan güne gelindiğinde, doktor muayenelerinin bile evden genişbant teknolojisi ile yapılabileceğini belirtti.
-TIR'DAKİ DEMO İÇERİKLERİ-
İçinde temsili operatörün bulunduğu Ericsson Teknoloji TIR'ı üç haftalık Türkiye ziyaretini 17 Temmuz� 9 Ağustos günleri arasında gerçekleştirecek.
LTE, HSPA, GPON, IMS ve IPTV gibi en son teknolojilerin uygulamalarının anlatıldığı ve çeşitli multimedya demolarını içeren teknoloji TIR'ında Ericsson'un dünya çapında 60'dan fazla ülkeyle anlaşmalı olduğu, her an her yerde TV izleme özgürlüğü sağlayan, hızlı kanal değiştirme özelliğiyle elektronik program rehberi bulunan, üyelik ve paket fiyatlandırma seçenekleri bulunabilen, Java ve Symbian telefonlar için kullanıcı arayüzü oluşturabilen Mobil TV teknolojisi de tanıtıldı.
TIR'da ayrıca, aile bireylerinin konum bilgilerinin e-mail, SMS ve MMS olarak alınabildiği Family Finder servisi, IPTV teknolojisi, uydu stüdyo bağlantısı yerine mevcut mobil şebeke bağlantısıyla kullanılabilen, canlı yayın kaydı yapılabilen 'MeOnTV' ünitesi; Sosyal ağlarda kişilerin durum bilgisini kapsayan geliştirilmiş telefon rehberinin bulunduğu Rich Communication Service, multi medya cihazları üzerinde zengin iletişim sağlayan bütün cihazların birbirine bağlanarak kontrol edilebildiği Connected Home servisi, tek bir iletişimle birbirine bağlı tüm sosyal ağlarda güncelleme ve yer almanın sağlandığı Ericsson Social Media Portal, iş iletişim platformu Business Communication Suite, yüksek kaliteli telekonferans imkanı sağlayan AMR Wideband, gelecekte 1 giga byte'lık hızlara ulaşılabileceği tahmin edilen LTE teknolojisi, HSPA çözümü, servis dağıtım platformu ve Ericsson'un sürdürülebilirlik için geliştirdiği projeler de tanıtıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder